Странице

10 000 pregleda...Recenzija knjiga: Kao rani mraz i Popularna...

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovdee!
Pre svega želela bih da vam čestitam Uskrs, Hristos Voskrese! Želim vam da ovaj praznik provedete najlepše što možete, sa ljudima koje volite i  koji vas vole, jer je to po meni čar praznika.
Pre nekoliko dana sam se dogovorila sa mamom i tatom da idemo u južne krajeve Srbije za Uskršnje praznike, što smo i uradili. Kada sam danas došla iz Aleksinca od bake i deke, odmah sam ušla na društvene mreže. Inače, imam običaj da prvo, kada uđem na blog, bacim pogled na brojku koja se nalazi sa gornje desne strane. Sa ravnodušnošću sam čekala da se ta brojka učita. Kada sam pogledala brojku koja se napokon učitala bila sam zaprepašćena. 10 060! Vi nemate pojma koliko sam ja srećna. Sećam se svoje sreće kada sam imala 100 pregleda, a sada sam došla do čak 10 000. Povodom ovog lepog događaja ću napraviti giveaway. Tako da pratite moj blog da biste bili obavešteni o svim informacijama giveaway-a. Hvala vama što ste gledali i čitali svaki moj novi post, i bili tu uz mene od samog početka. Ukratko, hvala vam za sve, najbolji ste!
U ovom periodu sam pročitala 2 knjige.  Prva knjiga koju sam pročitala je "Kao rani mraz" od Đorđa Balaševića.

Ja živim u porodici u kojoj svi znaju za Đorđa Balaševića. Kada slušamo zajedno muziku uvek pustimo njegove pesme i uživamo u svemu što nam njegova muzika pruža. Ova knjiga me je oduševila! Ovom prilikom želim da se zahvalim mojoj nastavnici Sonji koja mi pozajmila ovu knjigu. <3
Isprva sam mislila da će knjiga biti preteška za mene... pošto, jedan je Đorđe Balašević. Ali, knjiga mi je baš odgovarala, i bila je prezanimljiva. Poneke reči su isprva nesvatljive pa morate reč pročitati nekoliko puta i onda sve dođe na svoje mesto. Takođe, ako niste čitali mnogo lektira i drugih knjiga "Kao rani mraz" može biti preteško štivo za vas.
Onaj ko sluša Đorđa Balaševića sigurno zna za pesmu "Priča o Vasi Ladačkom". Ova knjiga nas vodi kroz njegove momačke godine, i govori nam o pravoj istini koju je doživeo. Priča je dirljiva i divno opisana. Vasa i njegov najbolji prijatelj su se zaljubili u istu devojku, Malu Vidru. Vasa to ne želi da otkrije prijatelju da ne bi uništio njihovo dugogodišnje prijateljstvo. Oboje su istetovirali prvo slovo svoje velike ljubavi na ruci, samo što je Vasa rekao svom prijatelju da je to samo ram za neko drugo slovo. I od tada njih dvojica imaju isto slovo istetovirano na ruci. Prolaze kroz razne dogodovštine, a jedna od njih je rat... Ne bih želela da vam mnogo toga otkrivam, nego bi bilo lepo da sami saznate šta se desilo sa čuvenim Vasom. Mnoge rečenice su na mene ostavile veliki utisak, pune su dubine i razumevanja. Đorđe Balašević je divan pevač, kompozitor, ali je svakako i divan pisac i scenarista.

Ocena:10/10



Sledeća knjiga je "Popularna". Ovu knjigu sam dobila na konferenciji Profemina. O ovoj knjizi sam čula mnogo toga pozitivnog, i drago mi je što sam imala prilike da je pročitam. "Popularna" je veoma lako štivo i brzo se čita. Knjiga priča o tome kako nema veze koju odeću nosiš, kako se šminkaš i kakvu frizuru nameštaš. Važno je da si iznutra dobar i pun razumevanja za sve i sakoga. To je vrlina koju retko ko ima a zasigurnim putem dovodi do popularnosti. Knjiga nije loša, ali posle čitanja knjige "Kao rani mraz" nije baš imala mnogo šanse :)

Ocena: 8/10

I to je to za ovaj post, a mi se vidimo u sledećem... <3

4 коментара: