Странице

Goodbay may...❤


Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
I evo, iza nas je još jedan predivan mesec. Mesec koga su krasile razne čarobne stvari poput cveća i lepog vremena. Neba, sa oblacima koji liče na šećernu vunu i sunca koje svojim zracima miluje livade. Svuda se oseća zapanjujući miris cveća. Ruže različiti boja su podigle svoje glave u pozdrav veličanstvenom maju. Takođe, i ostalo cveće je diglio glavu da vide ružine prelepe boje. Životinje različitih vrsta i rasa bezbrižno se igraju na travi. Bez brige da bi im se nešto moglo dogoditi. Insekti žure da dođu do nekog slobodnog cveta. Pre nego što onaj drugi insekt uspe da se dočepa tako osvežavajućeg nektara. Trešnje i jagode se crvene, i odišu lepotom. Daju mek i sladak plod koji ostavlja bez daha. Jednom rečju: Sve je savršeno!




Maj je za mene uvek bio jedan od najlepših meseci u godini. Oduvek sam volela onaj osećaj kada izađem uveče napolje i gledam kako Sunce užurbano ide ka horizontu da bi se malo odmorilo od četrnestočasovnog rada. Mesec zamenjuje Sunce, a sjajne zvezde zamenjuju oblake. Zahlađenje. Oseća se blag vetrić koji izaziva blagu jezu na koži. Zadrhtaj. Onda olakšanje. Uzimam svoj atlas o planetama i svemiru i gledam koje sazvežđe se gde nalazi. Tražim Velika kola. Aha evo ih. A gde bi moglo da bude sazvežđe Malog medveda? Evo i njega. Još malo zapanjeno gledam zvezde misleći o njihovoj daljini. Milion svetlosnih godina. Hmm to mora da je daleko... 
Evo zvezde padalice! Zamisli želju, zamisli želju! Zatvaram oči i krećem da razmišljam. O svemu ono me što imam i što mi nedostaje. O svemu ovom što želim i o čemu sanjam. Otvaram oči i zavalno se smešim zvezdama. Još jedan nezaboravni trenutak ovog meseca.



Takođe sam se i rado družila sa telefonom i prirodom, tako da evo nekih fotkica.







I to je to za ovaj post. Želim vam svima da se lepo provedete u junu... <3

8 коментара:

  1. Odlican post <3
    https://klaudijasworld.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  2. Super ti je post i slike su baš lepe. :)
    Učlanite se na moj blog, uzvraćam------> Fashion, Beauty and Style

    ОдговориИзбриши
  3. Predivan post, zaista! Imaš divan blog, oduševljena sam. ♥ Slike su predivne. I ja ću maj pamtiti po mnogo čemu. :)

    Pogledaj moj blog i učlani se ako želiš -> innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Mogu samo da zamislim kako ćeš lepo pisati kada budeš još starija! Tvoji tekstovi me svakli put oduševe.♥

    ОдговориИзбриши