Странице

Intervju sa mladim talentima #5


Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
I evo ga još jedan post o mladim talentima Lepote i Zdravlja. Postavljanje pitanja i kucanje istih mi je postalo rutina i zabava. Obožavam kada pravim intervjue a pogotovo kada su u pitanju moji vršnjaci koji ispred sebe imaju pregršt snova i ciljeva, koji jedva čekaju da budu ispunjeni...

Mirjana Anđelković 

Odlična učenica Osnovne škole "Dositej Obradović" u Farkaždinu, selu u Opštini Zrenjanin. Članica je Regionalnog Centra za mlade talente iz oblasti fizike. Učestvovala je na brojnim opštinskim i okružnim takmičenjima iz prirodnih nauka i fizičkog vaspitanja. Prošle godine je, sa svojim timom, osvojila prvo mesto na opštinskom takmičenju iz fudbala. U OFK "Stajićevo" igra na poziciji desnog beka.

1. Kako si zavolela fudbal?
-Fudbal sam zavolela zahvaljujući mojoj drugarici koja mnogo voli da igra taj sport. Zajedno smo igrale na času fizičkog i tada sam uvidela da fudbal nije samo spot, već nešto mnogo više.

2.Članica si Regionalnog Centra za mlade talente, šta radite tamo u Centru i da li voliš da provodiš vreme tamo?
-U Regionalnom Centru smo se spremali dodatno za takmičenje. Radili smo zadatke koji su mnogo teži i zahtevniji. Ali smo se pre svega družili. Redovno sam odlazila na časove i volim da provodim vreme tamo...

3. Koja ti je omiljena diploma koju si do sada osvojila?
-Omiljene diplome koje sam do sada osvojila su: 
3. mesto iz hemije (okružno)
3. mesto iz biologije (okružno)
1. mesto iz fudbala (opštinsko)

4. Koju poziciju igraš u fudbalu i da li pozicija u fudbalu zavisi od igračevih sposobnosti?
-U fudbalu igram na poziciji desnog beka. Pozicija u fudbalu ima veze sa sposobnostima igrača. Neko je bolji u napadu, a neko pak u odbrani. Meni najviše leži pozicija desnog beka, brza sam i volim da započinjem napad.

5. Kako se zove klub za koji igraš i da li su tvoj klub i njegovi članovi za tebe kao porodica?
-Klub za koji igram je OFK Stajićevo. Da, klub i članovi su za mene kao porodica, super se slažemo... 

  

Hana Salak 

Učenica Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada" u Novom Sadu. Istovremeno pohađa i Nižu baletsku školu. Ponekad nastupa u baletskim predstavama u Srpskom narodnom pozorištu. Sebe u budućnosti vidi kao mladu umetnicu.

1. Kada i kako je izgledao tvoj prvi kontakt sa baletom i kako si ga zavolela?
-Balet sam zavolela jer sam imala uzora, to jest' moju mamu... igra je sada za mene veoma važna i predstaavlja moj san.

2. Koji je bio tvoj omiljeni nastup u Srpskom narodnom pozorištu?
-Moj omiljeni nastup je kada sam igrala miša u igri "Krcko oraščić"...a najzanimljiviji  i najuzbudljiviji je jer tada izlazim sama na scenu pred toliko ljudi. Zaista predivan osećaj.

3. Da li imaš svog kućnog ljubimca?
-Da imam ga, to je maca po imenu Džiksi. Divan mačor sa lepim držanjem, čist, miran, voli da se igra...maca za poželeti. Inače je ruska plava mačka <3 :).

4. Kako zamišljaš svoju veterinarsku radnju koju ćeš otvoriti u budućnosti?
-Zaimšljam kao jednu veliku zgradu sa puno veselih, lepih i šarenih boja... da kada ljubimci uđu imaju utisak da su živi i da nema razloga da se plaše. Takođe bi tu bilo i veliko dvorište sa puno igračaka za njih i dobrih kolega (veterinara)...

5. Sa koliko godina si imala svoj prvi nastup?
-Svoj prvi nastup sam imala sa deset godina. 
                 

Kao i uvek, volela bih da se zahvalim divnim devojkama što su izdvojile vreme za mene, bila mi je čast da ih intervjuišem. 
A mi se vidimo u sledećem postu...


6 коментара: