Странице

Intervju sa mladim talentima #6


Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Ja i dalje ne mogu da verujem da je ovo predposlednji post ove serije. Toliko mi je ušlo u rutinu postavljanje pitanja, traženje slika, razgovor sa ovim devojkama, da će mi biti žao kada dođe i poslednji post. Uživala sam tražeći i smišljajući pitanja za njih, njihovi odgovori su mi izmamljiali osmeh na lice i zaista sam svaki put bila presrećna kada ovaj post dođe na red... Čak mislim da ću nastaviti da radim intervjue svih vrsta, i potrudiću se da nastavim sa tim :).

Ljubica Marković 

Odlična učenica prvog razreda Gimnazije"Vuk Karadžić" u Loznici. Veoma je talentovana za fotografiju i crtanje, posebno za crtanje portreta. Svoje radove je do sada prezentovala na raznim Faceook stranicama, kao i na njenom instagram profilu @ljubica_drawings. Na foto-konkursu "Moj delić sna" je osvojila treće mesto u konkurenciji od 93 fotografije. Crtež na temu "Loznica protiv droge" osvojio je drugu nagradu na konkursu Udraženja građana "Iskra-Loznica" 

1. Šta od svega najviše voliš da crtaš (da li je to neki predmet, ljudi, žiotinje, nebo) ?
-Volim da crtam sve. Od žvrljotina iz školski svezaka do realistični slika ljudi (ponekad i hrane). Što se tiče životinja, samo sam jednom nacrtala mačku...tako da i nisam nešto zainteresovana za crtanje istih.

2. Možeš li mi dati savet kako da napravim savršenu fotografiju ;).
-Za savršenu fotografiju nemam neki specijalan recept osim da bude napravljena s ljubavlju. Postoje razne predrasude da vam je potreban dobar aparat, ali se i sa običnim digitalnim mogu napraviti čak i bolje slike. Kao slag na tortu, dobro baratanje editorima i photoshopom može dosta istaći lepotu iskazanu na slici, bilo da su u pitanju ljudi, priroda ili životinje...

3 Šta si fotografisala na konkursu "Moj delić sna" i kako si došla na ideju da baš to fotografišeš?
- Slika je nastala, može se reći, spontano. Bila sam porodično u Zaovinama (selo na Tari). Divan pogled, žive boje i opojni mirisi su nešto na šta sam se navikla tamo. Majka mi je rekla: "Slikaj ovo!" i ja sam sasvim neobavezno slikala ni ne pomišljajući da će ta slika imati preko 1000 lajkova na stranici i osvojiti treće mesto!




4.Koliko ti je vremena potrebno da nacrtaš portret?
-Vreme zavisi od dosta različitih faktora. Od mog strpljenja, do detalja na slici, rezolucije slike, kao i od dimenzije. Često sam ograničena vremenom zbog učenja u gimnaziji...

5. Čime još voliš da se baviš osim crtanja i fotografisanja?
-Pored fotografisanja i crtanja bavims se folklorom, a do nedavno sam dugo trnirala odbojku u pionirskoj sekciji.




Anđela Janković 


Učenica osmog razreda Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš"  u Beogradu. Svako godine postiže uspehe na takmičenjima iz biologije, hemije, fizike, matematike i jezika. Uči tri jezika: engleski, nemački i italijanski. Završila je baletsku školu "Lujo Davičo" u Beogradu. 

1. Šta za tebe znače prirodne nauke?
- Prirodne nauke me i skoro jedine zanimaju. Volim ih jer su logičke i precizne. Takođe, volim prirodu jer volim da izučavam i eksperimentišem...

2. Koja diploma ti je omiljena?
- Moja omiljena diploma je sa takmičenja iz hemije. Osvojila sam čak treće mesto. Test je bio mnogo težak tako da sam ponosna na sebe što sam uspela da postignem taj rezultat.

3. Koliko jezika govoriš i koji najviše voliš?
- Govorim tri strana jezika: engleski, nemački i italijanski plus maternji (to jest' srpski). A omiljeni od njih mi je italijanski.

4. Balet. Koliko si ga dugo trenirala i koju si školu poađala?
- Balet sam trenirala od moje sedme godine. Upisala sam školu "Lujo Davičo" sa deset godina a prošle godine sam je završila.

5. Šta voliš da radiš u slobodno vreme?
-U slobodno reme volim da izađem sa drugaricama u bioskop i da se družimo. Takođe, volim i da plešem i gledam televiziju.



Još jedan post o mladim talentima je završen... vidimo se u sledećem postu :)...

4 коментара:

  1. I meni je jako žao što je ovo predposlednji post iz rubrike i što nas očekuje još samo jedan. :( Ali zaista dobro ti ide intervjuisanje pa bih volela da nastaviš nekako s tim. Na primer, intervjuiši blogere, ili neke prijatelje. :) ❤ Inače i Ljubica i Anđela su neverovatne. ❤
    <3333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs 💝

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kao i uvek, tvoj komentar me ostavi bez teksta... hvala ti puno Nađa... ❤❤❤

      Избриши
  2. Анониман28. јун 2016. 20:37

    Super blog kao i post. Poseti, komentarisi i uclani se u moj blog. Ja sam se vec uclanila u tvoj.


    http://modernaitalijanka.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши