Странице

Moja savršena jutarnja rutina tokom letnjeg raspusta...


Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Pa, pošto je škola iza nas, a raspust počeo, mislim da su se svima jutra kol'ko-tol'ko promenila. Više nema domaćih zadataka (osim par lektira ), učenja za testove, spremanja za školu i tako dalje. Tako da su svima ove rutine koje će biti ispred nas biti mnogo draže i lakše :). 
Samo bih htela da kažem da ću zbog nedoumica da li su slike moje ili ne ispod svake slike koja nije moja pisati odakle je slika preuzeta. 
Svoju prvu i poslednju rutinu sam radila sa Katie 1. decembra ( Klik ) i to je bila neka vrsta školsko-jutarnje rutine. Sada, pošto je raspust, sam odlučila da pišem jutarnju rutinu u toku raspusta. Da ne odugovlačim, počnimo sa postom!

SLIKA PREUZETA SA INTERNETA.


Ja sam osoba kojoj treba dosta vremena da se razbudi. Ne u smislu da se budim u popodnevnim časovima nego mi jednostavno treba vreme da se "rasteglim" :). Svako jutro se budim negde oko 8:30 ili 9:00. Ustanem nekako iz kreveta, otvorim prozor, navučem nešto na sebe i odlazim do toaleta. Da, sobu za sada ostavljam u neredu, barem dok se ne vratim. Umivam se hladnom vodom, češljam se i nameštam jer izgledam kao da me je poplava izbacila. Odlazim do kuhinje gde inače pravim ili mlaku limunadu ili čaj. Ovog jutra sam bila raspoložena za voćni čaj sa malo čajnih keksića. Dok pijem ono što sam spremila obilazim društvene mreže.

Kada sam se malo razbudala odlazim u moju sobu da sredim svoj krevet i nered koji sam napravila prošlog dana. Kada pobacam sve maramice i papiriće iz sobe ( naročito Sticky notes )  15-20 minuta radim lagane vežbe. Vežbe koje prikazuju u emisiji "Praktična žena" su stvarno sjajne i preporučujem ih svima.


Zatim je na redu doručak. Danas sam sebi i roditeljima pravila hrono palačinke. Bile su veoma ukusne a i veoma su brzo otišle tako da mogu da vam samo kažem recept. Nažalost, tačna mera za pravljenje palačinki ne postoji. Po nekoj mojoj proceni od ukupne smeše brašna, koja ide uvek proizvoljno, jedna trećina su mekinje. Zatim dodate 20-30g ječmenog brašna i 1,8 trećine hraženog brašna. Dodajte vode dok smesa ne bude dovoljno gusta, to jest' tečna i stavite je u frižider da odstoji preko noći. Ujutro stavite prašak za pecivo, još pola čaše vode od 0, 25ml ( mekinje su upile vodu a će vam se činiti da je voda "nestala" ) i stavite 4 kašike maslinovog ulja. I to je to, ispecite ih na tiganju i imate predivan doručak.


Ostatak jutra provodim uživajući u hobijima. Čitam knjige (trenutno čitam Gorski vjenac i Đuliđe ~ Đuliće uveoke), Sviram gitaru (učim od Goce Tržan- Zagrli), Pišem ideje za blog, Pišem postove za blog, Fotografišem, Vozim bicikl, Igram Sims 3, Šetam sa drugaricom i tako dalje.


I to je to za ovaj post, vidimo se u sledećem!




12 коментара:

  1. Predivan post kao i tvoj blog ♥.Sve si lepo opisala i slike su prelepe♥

    Uclani se na moj blog ako zelis i ja sam se uclanila na tvoj♥
    http://queeninlife.blogspot.rs/#_=_

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post,jako mi se sviđa :)
    http://doroty4.blogspot.hr/2016/06/q.html

    ОдговориИзбриши
  3. Divno!♥ Super je što rano ustaješ, pa možeš da iskoristiš dan.☺

    ОдговориИзбриши
  4. Super opisana rutina!
    http://xsmallworldoffantasyx.blogspot.hr/

    ОдговориИзбриши
  5. Obozavam da citam ovakve postove,super post!❤

    Nova sam,posjetite moj blog ako zelite,drugi post uskoro tu,VELIKO HVALA highgirlss.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post. Učlanila sam se u tvoj blog! ❤☺

    Poseti moj blog:
    milicinkutak123.blogspot.com

    ОдговориИзбриши