Странице

#Back To School With Modern Nerd 1 - Krenimo u novu školsku godinu bez stresa :) + Izašla sam u časopisu L&Z?!

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Pa evo, napokon je došao dan kada ću i ja otpočeti sa serijom #bts postova. Možda malo kasnim jer sam želela da što više uživam u ovoj slobodi raspusta. Mada, moram priznati da mi malo nedostaje svo to društvo, šale, skroz na skroz organizovani dani, vežbanje za takmičenja, malo učenja i ostalo. Tako da smatram da je ovo idealno vreme za početak škole kada smo svi odmorni i spremni za nove "ratne" pobede :). Ova školska godina će biti poprilično teška za mene jer sada idem u 8. razred (da, iako sam 2001. godište) i čekaju me mnoga iskušenja ali sam spremna da ih dočekam :). I da, serija #bts postova će trajati do 15. seprembra, kada bdw. idem na matursku ekskurziju, tako da će njihova serija zvanično biti prekinuta posle slika i celog utiska sa ekskurzije :).
 Pre nego što počnem sa pravom tematikom današnjeg posta želela bih da vam kažem da sam posle 5 meseci vratila gadžet sa čitaocima. Pre 5 meseci sam ih obrisala zbog nekih dešavanja pa sam odlučila da ih vratim kada mi je jedna devojčica rekla kako bi bilo lepo da imam taj gadžet kako bi joj dolazile notifikacije za svaki moj novi post. Sada kada sam ga vratila jedva čekam da vidim kako će se situacija dalje odvijati.
I još jedno kratko obaveštenje je ( kao što ste mogli da vidite po naslovu ) to da sam izašla u časopisu Lepota & Zdarvlje zbog čega sam ekstremno srećna i ponosna :). 
Pošto vidim da se ovaj uvod već uveliko otrg'o kontroli volela bih da se "bacimo" na pravu temu ovog posta :D.



All photos are mine...

Ne znam kako je kod vas, ali kod mene se već drugog dana škole počinju učiti nove lekcije... a čak se i desi sa neki nastavnici daju kontrolni koji će obuhvatiti celo prošlogodišnje gradivo. Samim tim smo već od drugog dana podložni stresu koji će trajati svakog dana sve do 15. juna ( nekima i više ). Da bismo kol'ko-tol'ko ublažili taj stres daću vam par saveta koje biste trebali da radite svaki dan pred školu ili neko ispitivanje i vaša količina stresa će se vidno smanjiti. Pa, počnimo sa nabrajanjem:


1. Popij čaj, kafu ili neki drugi topli napitak pre škole.
Ovo sam je radila prošle školske godine i MNOGO mi je pomoglo što se tiče stresa. Čaj ujutro, najčešće kada je hladno, veoma prija našem organizmu a i može vas razbuditi jer ima malo kofeina.  Najveći favorit među toplim napitcima su mi čajevi od nane ili kamilice koji smiruju za 10-ku. Istina da je možda potrebno da se probudite 5 minuta ranije ali mislim da je vredno opuštanja koje vas čeka :).




2. Ne kasni!
Mislim da nam je svim veoma dobro poznata siutacija kada se probudimo malo kasnije nego što je trebal pa se onda trčeći spremamo da bismo stigli na čas kod najstrožeg profesora u školi koji baš slučajno danas ispituje za ocenu. A naravno, uvek pita onoga koji kasni, bez izuzetaka. Uff, trema i negativno uzbuđenje su u ovom slučaju zagarantovani. Pa, da ne bismo skratili svoj život za jednu godinu mnogo je bolje da ustanemo malo ranije i samim tim imamo malo lufta da dođemo ranije na čas i obnavljamo gradivo. Tako da nema kašnjenja osim ako nemate stvarno dobar razlog!





3. Plan
Važno je da imate isplanirano i zapisano sve što vas čeka za sledeću nedelju. Ako imate svoj plan i držite se njega nikada nećete biti u situaciji da imate kontrolni a vi ste skroz zaboravili na njega. Ili ste celo jutro čitali blogove i gledali videe na youtube-u i posle se setili da za pola sata imate rođendan kod najboljeg druga a pritom imate sutra veoma važan test na kome morate dobiti 5-icu.  




4. Očekujte neočekivano.
Niko ne zna kada će nastavnicima puhnuti u glavu da nam daju iznenadni test. I šta se onda dešava, mi nismo učili, uhvati nas panika a zaboravimo ono što smo znali i potom je posledica loša ocena iz petnaestominutnog kontrolnog. Mislim da moramo biti spremni na ono što nas čeka i obnavljamo lekcije koje smo već učili u školi da se ne bi desilo ono što sam gore navela. Verijte mi, ništa bolje od onog osećaja kada ste najbolje u razredu uradili nenajavljeni petnaestominutni kontrolni i dobili 5.



5. Slobodno vreme.
Meni se skoro nikada nije dogodilo da imam neprospavane noći zbog kontrolnih zadataka (jedino ih imam zbog geografije) što meni i mom organizmu mnogo znači. Kada se ja vratim iz škole završim, uradim i obnovim sve lekcije do 9-10 sati i onda imam vremena za opuštanje. Pogledam neki film, seriju, blog, utakmicu, čitam neobaveznu knjigu, imam "spa" veče i jednostavno uživam. I sam tim pomažem mom mozgu da razvrsta sve informacije koje sam te noći sakupila tako da sledeći kontrolni uradim savršeno. Kao i u svemu, ne treba preterivati ni u učenju. Nikada neću shvatiti neke svoje drugarice koje uče po 5-6 sati dnevno (neračunajući školu) ali takođe neću razumeti one koje ne provedu ni pola sata nad knjigom. Važno je biti umeren i imati pauze.



6. Bonus savet >>> Slatkiš protiv stresa pred test.
Mislim da je svakome potreban onaj hormon sreće pred test koji izazivaju slatkiši. Predlažem vam da na malom odmoru pred test (ili na putu ka školi / velikom odmoru) pojedete neku "slatkariju". To može biti vaša omiljena čokoladica, voće, keks bila šta što će probuditi sreću u vama i terati vas da idete napred :).




I to je to za ovaj post. Nadam se da sam vam pomogla oko nekih stvari vezanih za "školu protiv stresa" :)
P.S. Ne zaboravite da pogledate moj novi video na youtube-u OVDEE

- Kako se vi borite protiv stresa?
-Kako idu vaše pripreme za novu školsku godinu?




30 коментара:

  1. Sjajan post!Tekst je odlican,kao i saveti!
    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! Čestitam za pojavljivanje i časopisu, svaka čast!! xx
    Vesna - Home Chic Club
    https://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Saveti su stvarno odlični, super post. :) Ja sam inače veliki tremaroš i pred gotovo svaki test sam previše uzbuđena. Znam da to i nije toliko dobro... Ali definitivno ću poslušati tvoje savete. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  4. Super je post, a savjeti su predobri i veoma korisni. :)♥

    sarahmakeupp.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  5. Isto smo godište, ali, ja krećem u drugi razred gimnazije hah. Jako mi se dopada ovaj tvoj blog, mnogo si zanimljiva i pametna. Učlanila sam se i radujem se budućim postovima!


    smoothieglam.blogspot.com Kada uhvatiš vremena, poseti i moj blog :)

    ОдговориИзбриши
  6. Divni i korisni saveti anastasija!!! Ovo za čaj nisam znao ali mislim da ce biti od koristi prvi savet

    booksdiar. blogspot. rs

    ОдговориИзбриши
  7. Baš mi je drago da si izašla u časopisu :)
    A savjeti su odlični, mislim da će mi stvarno pomoći:)

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Savjeti su baš korisni, neke od njih praktikujem već odavno. Pretplatila sam se na tvoj blog pa bi mi značilo ako uzvratiš. Za sve vas, bit će giveaway sa 100sljebenika :)
    https://lillysecret.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  9. naj si!pogledaj moj blog nov je!

    http://marijaarmus.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  10. Odlican post i saveti. Cestitam ti na tome sto si se pojavila u casopisu.:)♥

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    aleksandrascorner.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  11. Odlični saveti ♥ čestitam ti na pojavljivanju u časopisu :)

    Pridružila sam se tvom blogu ako želiš uzvrati → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  12. Kada sam videla sliku tebe u novinama (mislim na Instagramu) odmah sam otišla da ih kupim da vidim o čemu se radi.☺ Sad sam kaos neka matota tetka, ali moram da ti kažem da sam veoma ponosna.☺♥♥♥♥

    pametnodete.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jaooo, mislim da lepši komentar stvarno nisam mogla da dobijem... hvala ti puuno Višnja... ♥♥♥

      Избриши
  13. Odličan post ali ipak je velika stvar što si izašla u časopisu L&Z! Treba da budeš ponosna na sebe, to je samo znak da treba tako da nastaviš i uspeh je zagarantovan! Zapratila sam te, nadam se da ćeš uzvratiti ♥
    http://marized.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши