Странице

# Back To School With Modern Nerd 2 - Kako biti jutarnja ptičica?

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Pre svega, želim da vam se zahvalim. Na svakom predivnom komentaru i prijavljenom korisniku kojeg sam dobila od prošlog posta. Sva ta ljubav i podrška koju mi pružete mi zaista mnogo znači i hvala vam na svemu tome. Zaista se te učinili jednom srećnom blogerkom :).
Danas za vas imam post o malo ranijem buđenju nego obično. O buđenju kada idemo pre podne u školu i ustajemo u ranim jutarnjim časovima. Kada nam jednostavno nije ni do čega i kada bismo  najradije ceo dan proveli u krevetu, gledajući serije i ne radeći ništa. Pa, ja sam odlučila da se u ovoj godini promenim na bolje što se ranog ustajanja tiče...Istina, nikada nisam bila osoba koja bi spavala do 12-1. Zato mi najviše mi odgovara da spavam do 9 što sam na ovom raspustu primenjivala... ali, kada se probudim u pola 7 ( tada se najčešće budim kada sam jutarnja smena u školi ) nikako ne mogu da se "raspasuljim" i veoma teško ustanem. Tek sam se pred kraj 7 razreda malo navikla i sa više volje budila primenjujući neke "cake" koje ću sa vama podeliti u ovom postu. Znam da rano ustajanje za neke predstavlja podosta veliki problem ali ga je lako rešiti. Inače, sve fotografije su moje i fotografisane su kada sam pre nekog vremena išla za Novi Sad i Sremske Karlovce. 
Za kraj uvoda, važno je da napomenem da ovaj post nije zasnovan na činjenicama i predlozima kako da lakše ustajete nego kako da se razbudite i imate više volje da nastavite svoj dan. Uživajte!



1. Umirujuća balada...
Smatram da te umirujuća balada najlakše može dići iz kreveta. Razni časopisi su menjali svoje stavove o ovoj temi i svaki od njih sam primenjivala dok nisam došla do onog koji mi najviše odgovara. Dakle, tu je bilo onog da "pustiš svoju omiljenu pesmu kao budilnik i da ćeš se probuditi bez problema" što u mom slučaju nije dobro prošlo ( zamrzela sam je ), da pustiš neku glasnu muziku umesto budilnika što takođe nije dobro prošlo ( danima sam se budila iznervirana i isfrustrirana ), da pustiš petla koji kukuriče umesto budilnika što je najgore prošlo ( zamalo nisam slomila telefon ) i tome slično. Sve se to vrtelo u krug do dana kada sam došla do pedloga koji kaže da ćeš se vedrije i lakše buditi uz neku klasičnu muziku ( koja može biti balada ). Probala sam ga i shvatila da mi je on najviše odgovarao od svih predhodnih predloga. Predlažem pesmu "Za Elizu" od Betovena koju najradije stavljam kao budilnik :).



2. Reci zdravo Suncu...
Pošto leto već polako prolazi ne moramo da držimo na svojim prozorima celi dan roletne. Naše telo je prilagođeno tako da ga Sunčeva svetlost drži budnim a da ga mrak i mračne prostorije uspavljuju. Tako da bih vam predložila da čim otvorite oči probate da dođete do svog prozora i skroz otvorite prozor. Dozvolite vazdušu i Sunčevoj svetlosti da dođu do vas i pritom polako dišete. Malo po malo privikavate oči na tu dozu Sunčeve svetlosti i nećete biti primrani da idete u školu žmirkajući zbog "prevelike" svetlosti.



3. Misli srećne misli...
Pre nego što legnete da spavate možete pročitati par motivacionih porukica, zadati par ciljava sebi za surtašnji dan i kada legnete u krevet skroz opušteni (možda posle neke dobre kupke) počnite da zamišljate kako ispunjavate, to jest' realizujete, ciljeve koje ste zamislili. Tako ćete malo "razbistriti" glavu i moći lepše da spavate. A kao što znamo ništa ne donosi tako lepo raspoloženje kao prospavana noć i lepi snovi. Još jedan savet za srećne misli jeste da ako tog dana imate test ih fizike ne mislite samo o tome kako ćete ga loše urraditi nego mislite o lepim stvarima kao par epizoda vaše omiljene serije uz šoljicu tople čokolade kada se vratite kući :). Takođe tog jutra možete da zagrlite nekog ko vam mnogo znači, na primer: mamu, tatu, sestru ili drugaricu i osmeh je zagarantovan.




4. Razmrdaj se...
Jutarnje vežbice ozbiljno popravljaju naše raspoloženje i super razbuđuju. Naravno to ne moraju biti sad neke veoma teške vežbe koje traju po pola sata dnevno. Jedno rastezanje u kreveu (mislim na pravo rastezanje ne na obrtanje da biste se uspavali), dodirivanje prstiju, "branje jabuka" i skakutanje bi bili dovoljni. Naravno uz sve to možete pustiti neku energičnu muziku koja će da vas super razmrda.



5. Brz i lagan doručak...
Ja sam inače oduvek bila pristalica zdravog i obilnog doručka kakav on uvek i treba da bude. Ali često se dogodi da ujutru jedva imamo vremena da se spremimo a kamoli nešto da pojedemo. Zato u školama postoje veliki odmori na kojima možemo da lepo doručkjemo. Ali šta pojesti nekoliko sati pre velikog odmora da nam stomak ne bi krčao? Pa, sledeći obroci ne samo da će vas zasititi neko vreme nego ćete biti puni energije čak i ta prva dva časa koji bdw. počinju za pola sata.
- Čaša zdravlja -> Mislim da je svako mogao da pretpostavi da je to smoothie. U njega možete staviti svo vaše omiljeno voće, izblendati ga uveče i ostaviti u frižideru preko noći. Ujutru vaš čeka vitaminska bomba koja će sigurno pozitivno uticati na vas.
- Jogurt ( Kiselo mleko ) i integralni krekeri -> Mislim da o ovme ne treba da pričam... pravi lagani, slani obrok koji  predpostavljam da svako voli :).
- Salata -> To može biti bilo koja salata: kupus, paradajz, mešana, cezar, sa piletinom, bez piletine i tako dalje...
- Šaka koštunjavog voća -> Mislim da se od svih primera ovog najviše pridržavam je je nakako najzdravije za taj period dana. Najviše volim da pomešam suncokret, bademe i lešnike. 




I to je to za ovaj post.. nadam se da vam se dopao a mi se vidimo u sledećem #bts postu, ćaoo!


- Kako vi držite vaše dobro raspoloženje na njivou kada idete jutru u školu?
- Da li se rano ili kasno budite i da li rano buđenje predstavlja problem za vas?


18 коментара:

  1. Meni rano buđenje nikada nije predstavljalo problem, iako ma raspustu spavam do 12. :D Nekako se osećam svežije kada se probudim ranije. Naravno, i meni se deševa da se nekad probudim bez volje za bilo čim, ali sam sigurna da će mi tvoji saveti pomoći u njihovom iskorenjivanju. :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Na raspustu ili vikendom se probudim u 7 izjutra, a kada je škola ne mogu u 6:40! Jutro definitivno nije za mene, tada sam nervozna što moram da idem u školu (osim ako je prvi dan, onda se probudim u 5) i dan mi propadne haha. Definitivno nisam jutarnja osoba!

    Novi post - http://misseslandy.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Jaoj meni ne da ne ide da ustajem rano ujutru nego je to realno nemoguce. Hahaha no nekako cu se morati naviknuti na ponovno rano ustajanje. A tvoji saveti ce mi definitivno pomoci. :)

    Na mom blogu je novi post o polasku u srednju skolu, pa pogledaj. ☺
    worldarounyo.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, da i ja mislim da će svako mnoge muke namučiti pre nego što se navikne na rano buđenje...nadam se da hoće :3 <3.
      Evo odmah ću pogledati... ☺ <3

      Избриши
  4. Super saveti! Alo ono sto moram posebno pohvaliti u ovompostu su slike, koje su prelep i mnogo mi se dopadaju. Zaista se vidi taj trud koji ulayes u ovo sto radis ♥
    poseti:
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Slike su predivne ♥ ja uopšte nisam jutarnja osoba ali kad vidim da je dan sunčan osetim se bolje i imam više energije. ♥

    Novi post → beautyandstylebyemma.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Savjeti su odlični! Ja sam jedna od "čudnih" osoba, ako legnem rano probudim se oko 10 sati i budem preumorna, a ako legnem oko 12 probudim se oko 6 puna energije :D

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan post! Budim se prilično rano kad idem u školu i to mi predstavlja ogroman problem s obzirom da kasno idem na spavanje. Baš sam loše organizirana što se toga tiče i nadam se da će ove godine biti bolje. Hvala na savjetima, sigurno će mi biti od pomoći! :)
    Novi post kod je mene pa pogledaj: www.shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Odlični saveti čak i za studenta koji nikako nije ranoranioc! Samo ovako nastavi, divna si! Ljubi te tvoja Mika!<3 <3 <3

    ОдговориИзбриши