Странице

#Back To School With Modern Nerd 4 School Tag

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Poslednje postove sam pisala u razmaku od dva-tri dana i bila sam poprilično organizovana što se toga tiče. Ovaj post malo kasni (kasni 3 dana) zbog raznih iznenadnih obaveza koje su me sustigle poslednjih par dana. Stvarno mi je žao zbog toga ali ću nadoknaditi sve postove koji nisu stigli da budu objavljeni :). Danas za vas imam "School Tag" koji je ovih dana dosta popularan tako da sam i ja odlučila da napišem isti. Pa počnimo sa postom!
Inače su sve slike moje... :)



1. U koj razred krećeš ove godine?
Ove godine je u pitanju 8. razred iako sam sada trebala da krenem u 1. godinu Srednje škole. Mada, i ne smeta mi toliko... potpuno sam se navikla na svoj razred i tempo učenja tako da mi je drago što baš ove godine idem u 8. razred.

2. Kog dana ti počinje škola?
Pa, počinje 1. septembra. Za one koji nisu obavešteni (a sumnjam da ste došli iz praistorije il' došli sa druge planete) 1. seprembar je ni manje ni više nego sutra! Tako da me je već počela polako hvatati trema.

3. Da li si imala domaći za raspust i da li si ga završila?
Pa, mi imamo nastavnicu matematike koja inače svim đacima daje 50 zadataka da urade preko raspusta. Ali na našu sreću, na dan kada je trebala da nam preda te zadatke poslenji časovi su bili otkazani tako da nije stigla da nam ih da :). A što se ostalih predmeta tiče samo smo dobili da čitamo lektire, na šta ja ne gledam kao domaći nego na neku obaveznu aktivnost koja traje čitave godine.



4. Šta ćeš obući za prvi dan škole?
Verovatno će to biti nešto u "kežual" fazonu jer je to totalno moj stil oblačenja. Pre sam svake godine unapred znala šta ću odući tog prvog dana ali sada mi je to postalo zaista sve jedno.

5. Koje časove imaš?
To si svi oni osnovni predmeti koje svaka škola ima. Ali ipak ću ih nabrojiti: srpski, matematika, fizika, hemija, biologija, nemački, engleski, tehničko i informtika, likovno, muzičko, fizičko, veronauka (ili građansko), domaćinstvo (ili svakodnevni život u prošlosti), istorija i georafija. Iskreno se nadam da mi nešto nije promaklo...



6. U koliko sati ležeš/ustaješ za vreme škole?
Kod mene sve to zavisi od smene u koju idem. Ako idem ujutro ležem oko pola 11/11 a pošto mi prvi čas počinje u pola osam tudim se da se probudim u pola sedam da bih sve stigla na vreme da uradim (a pritom ne kasnim).  Ako ako idem posle podne nekada ležem i malo kasnije (sve zavisi od količine domaćih i učenja, kao i koliko mije vremena ostalo za neki film ili seriju) a ustajem oko 8/9 pošto mi škola počinje u 1. 

7.  Šta ti je najstresnije kod škole?
Verovatno su svima, kao i meni, najstresnija ispitivanja, kontrolni zadaci i naravno prijemni koji me čeka sledeće godine u junu. Ali... što više vreme odmiče polako počinjem da se opuštam kada su kontrolni, testovi i ispitivanja u pitanju. Sve sam više sigurnija u sebe i svoje znanje i znam da se svaka ocena može ispraviti tako da nema potrebe za nekim prevelikim stresom :). Osim na času kod nastavnice geografije (ponekad)



8. Da li si srećna što se vraćaš u školu?
Mislim da bih lagala kada bih rekla ne. Nekako, sva ta žurba i tačna organizacija (sa malom dozom spontanosti) je kao stvorena za mene. Ovaj "raspušteni" period nije da mi nije prijao ali moram priznati da mi se više sviđa onaj "stisnuti" period u kojem jedva imaš vremena da dišeš a kamoli da ti bude dosadno. A i nedostaju mi moji drugari iz odeljenja. Puuuuno...

9. U kom razredu si počela da se šminkaš?
Nisam počela da se šminkam. Desi se ponekad da stavim bezbojno labelo kada je zima ili jaka vrućina da mi se usta ne bi sušila. Ali ništa osim njega (možda jedamput-dvaput maskara kada sam imala neku predstavu ili nešto slično ali nikada van toga). Verovatno ću početi da se "blago" šminkam kada krenem u Srednju. Ali do toga ima još vremena...

10. Da li nosiš torbu ili ranac?
Ranac. Kada sam bila možda godinu-dve mlađa želela sam torbu ali sam posle nekog vremena shvatila da te od takve torbe "ubijaju" ramena tako da sam više pristalica ranca. Ali nikad se ne zna, možda sledeće godine promenim mišljenje...



11. Omiljeni predmet?
Imam ih, verovali ili ne 5-6... informatika (inače ne volim tehničko), srpski, fizika, matematika, muzičko i biologija.

12. Predmet koji mrziš?
Pa, ja ne mrzim ni jedan predmet...ali stvarno. Mada, mogu da izdvojim geografiju koju volim najmanje od svih ostalih predmeta. 

13. Uobičajan raspored u školi?
Sve zavisi. Na primer: 6 časova + 1čas dva-tri puta nedeljno. Svaki traje po 45 minuta. Veliki odmor (koji je između 2. i 3. časa) traje 25 minuta a mali odmori (koji su između ostalih časova) traju 5 minuta osim odmora između 6. i 7. časa koji traje 10 minuta. 



14. Omiljena stvar kod škole?
Ima ih više ali neki od njih su: razgovori sa nastavnicima u toku časa o nenastavnoj temi, veliki i mali odmori na kojima se šalimo, pokušavenje da sakrijemo puškice od nastavnika (mada retko koristim puškice), priprema za takmičenja na kojima smo svi opušteni, "slobodni" čas i tako dalje...


15. Kako rasporediš školu, porodicu, prijatelje, internet?
Oko toga mi mnogo pomaže moj planer uz pomoć kojeg imam u vidu sve obaveze koje treba da izvršim. Mada, mislim da je stizanje da se sve ove stvari odrade odraz rutine na koju sam se navikavala 7 godina :).




- Da li ste uzbuđeni povodom 1./5. septembra?
- U koj razred krećete ove godine?
- Da li vam je škola nedostajala?
- Čemu se najviše radujete


I to je to za ovaj post. Nominujem SVE koji su pročitali ovaj post a nisu nominovani i nisu uradili ovaj tag da ga urade da još malo uživamo u čitanju navika vezanih za školu i obrazovanje... Pošto znam da većina ljudi koje čitaju moj blog idu u Srednju školu želim im puuuuuno sreće. A i onima koji kreću u novi razred bilo Osnovne ili Srednje škole želim sav mogući uspeh. Učinite sebe i svoje voljene ponosnima. 
Voli vas, ljubi i podržava vaša:



18 коментара:

  1. Super tag... ja ove godine krecem u prvu srednje i dosta sam uznudjena oko toga. I ja takodje moram da priznam da mi je skola nedostajala ali ne zbog ucenja nego zbog prijatelja XD. Takodje sve najlepse u novoj skolskoj godini!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post! :) Meni je najbolji predmet geografija hahah
    Sad krećem u prvi srednje i škola mi je nedostajala, baš zbog onog što si već rekla. Nekako mi je čudno da imam cijeli dan da radim što god hoću, bolje mi je kad imam puno obaveza i kad sam organizirana. :)

    bernardasinnerbeauty.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  3. Super post, slike su divne <3 Ove godine krećem u 1. srednje. :)

    sarahmakeupp.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  4. Super post. I sama sam radila tag na ovu temu, i jako je yanimljiv. Sre'no u osmom razredu! :D
    novi post:
    Teen Queen

    ОдговориИзбриши
  5. Zanimljiv post! Takodjer volim razgovore s profesorima o nekoj random temi, uvijek je bolje od ucenja nove lekcije. Raspust je bio okej, ali kao sto si i sama rekla, potrebno nam je malo organizacije i nesto da nas okupira. Ranac uvijek nosim prije nego torbu, nekakoje prakticnije xd
    Pogledaj novi post kod mene: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Odličan post, ovaj tag mi se jako sviđa <3
    Škola mi nije nedostajala, sad krećem u drugi razred srednje škole :)
    Želim ti uspješan početak nove školske godine <3

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/09/backtoschool-with-doroty4-outfits-for.html

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post draga! ♥ Ovaj tag mi se takoo dopada, definitivno cu ga uraditi. *_* ♥ Inace obozavam da citam tagove, tako da je malo reci da sam uzivala. :) I da, fotkice su savrsene. Srecan pocetak nove skolske godine i puno uspeha! ♥♥ (sa malim zakasnjenjem, izvini :D )

    eslyisworldview.blogsport.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nađa, drago mi je da si uživala u postu! I tebi takođe srećan početak nove školske godine ♥ ♥ ♥

      Избриши
  8. Krasan post i bog također, prvi put sam ovdje, ali mi se jako svidjelo pa sam se učlanila i nastavit ću pratiti. Ja sam sad u prvom srednje i super sam se snašla, razred mi je stvarno jako dobar zasad i mislim da će nam biti super, škola mi i jeste i nije nedostajala, ali ipak bi ja radije da su praznici hahahahha
    Ako imaš vremena učlani se na moj blog i baci pogled malo xD
    -Sara

    strujadreams.blogspot.com

    ОдговориИзбриши