Странице

Olimpijske igre 2016-e godine...

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Posle 4 godine napokon imamo tu čast da ponovo pratimo Olimpijske igre. Prošle Olimpijske igre su bile 2012-e godine, te sam ja tada bila previše mala da bi me pojedine utakmice i takmičenja interesovala. Svečano otvaranje igara prošle godine, koje se inače održavalo u Londonu, me je držao prikovanom za ekran gde sam se divila bojama koje su izlazile iz "čarobne kutije". Od te godine sam sa nestrpljenjem očekivala naredne igre koje će se održavati tada daleke 2016-e godine u Brazilu. I napokon su došle :). 
Iako su mnogi sumnjali da zbog novca organizatori u Brazilu neće napraviti neki spektakl meni je i ovo otvaranje bilo sasvim pristojno. I mada zbog kasnog prikazivanja programa, koje je bdw. bilo u 1 ujutro, nisam sve odgledala. Ali sam onda pratila reprizu u kojoj sam uživala. 
Tema ovog otvaranja je povrh svega bilo očuvanje naše planete Zemlje od efekta staklene bašte. Čak su i na kraju svi timovi zasadili drvo u specijalne posudice koje će se odneti i jednog dana napraviti veličanstvenu šumu. Smatram da je to savršeni način da se promoviše očuvanje našeg doma i jedine planete Zemlje koju imamo u celom univerzumu.


Ovogodišnje Olimpijske igre će trajati od 5. do 21. avgusta i na njima učestvuje čak 205 zemalja i više od 10 500 sportista. Jedna velika zanimljivost je ta da Olimpijske igre nikada do sada nisu održane na tlu Južne Amerike. Ali, ove godine je Brazil imao tu čast da prvi put dovede ovako nešto "kod sebe kući". Na igrama će biti čak 42 sporta sa oko 306 kategorija pa je i ovom broju doprineo golf koji će se igrati na ovim igrama posle 112. godina i ragbi koji će se igrati posle 92. godine. Maskote ovogodišnjih Olimpijskih igara su Vinicijus - žuta mačka , i Tom - lutka koja ima kosu od lišća a imena su dobile od slavnih Brazilskih muzičara Vinicijusa de Moraesa i Toma  Jobima.



Srbiju u Riju predstavljaju ukupno 103 takmičara u 14 sportova od kojih su 58 muškarci i 45 žene. Na svečanom otvaranju zastavu srbije je nosila naša divna strelkinja Ivana Anđušić Maksimović. Sama pojava igrača Srbije na tom mestu učinila je da se osećam ponosno i srećno. Njihove predivne uniforme su učinile događaj još svečanijim pa mislim da mogu slobodno reći da su bili među lepšim odelima na svečanom otvaranju.  



Ovi prvi dani prolaze u gledanju kvalifikacionih utakmica u grupnim sortovima, plivanju i veslanju. A ja se svakoj utakmici tog tipa radujem kao malo dete očekujući divnu i fer borbu. Nažalost, jedna stvar kojoj se nisam  nadala jeste izgubljeni meč Novaka Đokovića sa Huanom Martinom Del Potrom. Mada, ni to nije toliko važno, Novak je dao sve od sebe i priredio nam dobar tenis. On je veliki i kad dobija i kad gubi i za nas je uvek ZLATAN!
 Do sledećih Olimpijskih igara :).


I to je to za ovaj post. Da li vi gledate Olimpijske igre? Koji vam je omiljeni sport i disciplina?

P.S. Možete pogledati moja dva nova videa na youtube-u OVDE i OVDE


22 коментара:

  1. odlican post !!! veoma originalan . pratim olimpijadu kada je uhvatim na ekranu . meni je plivanje i macevanje .

    ОдговориИзбриши
  2. Olimpijske igre su stvarno predobre, mnogo naših sportaša sudjeluje u njima i jako sam ponosna na njih. ♥:)

    Pink Is My Soul

    ОдговориИзбриши
  3. Paaa, ja, iskreno ne volim da pratim utakmice jer mi je pomalo mučno da sedim i pratim neke sportove, ali plivanje i vaterpolo uvek! Kako sam se bavila plivanjem, naravno da podržavam svoje kolege plivače, ali sam trenirala zajedno sa vaterpolistima pa i njih obavezno gledam jer je vaterpolo vrlo interesantan sport 😊

    katieslittlecorner.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se, plivanje je takođe moj omiljeni sport i uvek mu se rado vraćam... ♥♥

      Избриши
  4. Iskeno, najviše volim gledati tenis kada igraju naši, iako izgubim sve živce dok gledam (trebala si me vidjeti kad su igrali Federer i Čilić), vaterpolo i plivanje. :)

    sretnisanjar.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  5. 2012 nisam ni znala za Olimpijske Igre pa ih nisam ni pratila, tako da su mi ove bile da kažem 'prve'. ☺ Takođe uopšte nisam očekivala da Novak izgubi ali ne može ni on uvek da pobeđuje, Del Potro i on su odlični prijatelji i podržavaju se, što je malo ublažilo moj šok, hah. :D Ove godine nismo baš sjajno počeli, ali nadam se da će se to u narednim danima promeniti. Sve u svemu vrlo originalan i zanimljiv post draga. ☺❤❤
    <333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Divan post! Nažalost, ne pratim Olimpijske igre. Redovno me članovi porodice izveštavaju o našem učinu u Riu, ali nisam baš neka osoba koja će po ceo dan gledati utakmice... Blog ti je divan, zapratila sam te na Google+ profilu :)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican post, sve si lepo opisala. Ja ne gledam Olimpijske igre, ali budem obavestena o svakom krajnjem rezultatu. :)
    Uclanila sam se u tvoj blog, znacilo bi mi kad bi proctala moj novi post:

    introvertna-holandjanka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  8. Zasto nemas gadget za citaoce? To je jako lose, jer zelim da te zapratim na gfc - da bih dobila notifikaciju svaki put kad objavis post. Zaista odlican blog. Svakako sam te dodala u Google+ circles. Prvi put sam na tvom blogu i moram priznati da si me odusevila. Ime bloga je veoma originalno, izgled lijep i jednostavan. Postovi? Svaka cast. Ja pratim plivanje jer to i treniram, veoma mi je zanimljivo. Ostalo ne gledam, ali sam obavijestena o krajnjim rezultatima :) Ovaj post je sve u svemu odlican, bravo.
    Voljela bih da posjetis moj blog i uclanis se ako ti se dopadne ♥ ----> Simona's diary
    Izvinjavam se ako je ovaj komentar predug, hahah, morala sam :D

    ОдговориИзбриши
  9. Odličan post, obožavam OI i uvijek sam u toku događaja *-*

    Inače, nova sam na tvome blogu, pa ako hoćeš možeš se i ti učlaniti u moj: petra-s-life-blog.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  10. Super post,mada nisam neki ljubitelj OI ali sve u svemu sve si lijepo napisala!♥♥


    Ako želiš pogledaj moj blog.
    http://bellafashiondiary.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  11. Prvi put nailazim na ovakav blog, jednostavno savrseno!
    Ne bavis se onim uobicajenim temama i predivno pises!
    Sigurna sam da ces uspeti u blogovanju ;-)
    Uclanila sam se u tvoj blog jer je mnogo lijep i dopada mi se ;-)
    Nadam se da ces pogledati moj blog, ako ti se dopada bilo bi mi drago da se uclanis ;-)
    janaxxbhdreamers-coul.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na ovakvom divnom komentaru, sigurno ću pogledati tvoj blog... ♥♥ :)

      Избриши