Странице

Vikend iz ugla jednog školarca...

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
U svim školama je ocenjivanje i ispitivanje već uveliko počelo. Neki pokušavaju da se oslobode kampanjskog učenja i da se vrate redovnom, neki već sad jedva čekaju raspust, neki žive za naredni vikend, dok neke nije ni briga. Ali, sve u svemu, ima jedna zajednička stvar kod svih tipova a to je da jedva čekaju vikend. I ja, kao "štreberka" sam i sama takva. Pošto nisam kampanjac nego sve učim postepeno i redovno, često se desi da izgubim energiju pošto obrađujem po par predmeta dnevno. Ali dobro, počela je škola pa se i učenje i dobre ocene od mene očekuju.




U toku radinih dana imamo mnoštvo obaveza vezanih za školu. Mnogo domaćih zadataka "za sutra i prekosutra" koji nam dodatno zagorčavaju život. A da ne govorimo o kontrolnima koji su zapisani ove nedelje za ovu nedelju, pa se onda svi zagubimo i ne znamo gde ćemo prvo. 



Mada, moram priznati da mi je škola nedostajala... i to dosta. Sada kada sam totalno "prekrivena" obavezama osećam se korisno i kao da ne traćim svoje vreme bez veze. Organizovanija sam mnogo više nego na raspustu. To jest, na raspustu sam sve radila spontano i nisam imala toliko mnogo obaveza pa sam radila ono šta mi se radi kada mi se radi. Sada, nije takav slučaj. Tek ponekad mogu da dopustim neku dozu spointanosti dok je ovo ostalo vreme "rezervisano". 
To je razlog zašto ja volim vikend. To je jedino vreme u toku školske godine kada mogu biti skoro onoliko spontana kao što sam bila na raspustu.



Za vikend se najčešće opuštam i radim ono što me usrećuje. 
-Čitam knjigu po svom "ukusu" i ne brinem da li će mi ta radnja uništiti i poremetiti vreme za učenje. 
-Pišem blog, jer u toku vikenda sam najviše okružena inspiracijom i imam više tema za pisanje u glavi. 
-Sviram gitaru, jer za nju je potrebno dosta vremena i energije koje, nažalost, u toku radnih dana nemam. 
-Gledam dosta filmova i serija uz svoju popodnevnu užinu i kafu, i tada od mene nema srećnije osobe :).
-Igram video igrice. Njihov ljubitelj sam bila još odmalena kada sam sa mamom igrala tada novi "Sims 2" ili sa tatom "Need for speed" koja mi je bila omiljena igrica tog vremena. :)
-I na kraju provodim vreme na društvenim mrežama. Pustim muziku, uključim instagram, We <3 it, Pinterest, Facebook ili Blogger, pijem kafu sa ukurom čokolade ili vanile i jednostavno se opustim.



I to je to za ovaj post. Još jednom mi je žao što ne uspevam tako redovno da objavljujem postove na blogu i slike na instagramu, ali jednostavno nemam vremena od obaveza oko škole i nekih manjih zdravstvenih problema koje su me zadesile.
P.S. Fotografije sa posta sam fotografisala u mojoj omiljenoj poslastičarnici "Specijal" u Pančevu u Aviv parku. Oni definitivno prave najbolju toplu belu čokoladu i "Baron kocku"...Tako da ako imate ikad prilike obavezno ih posetite pošto su zaista sjajni :D.
-Da li vi volite vikend?
-Kako ga najčešće provodite?


18 коментара:

  1. Sjajan post!Slike su super!!
    jovanaslife.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan post, obožavam vikend :)
    Najčešće ga provodim odmaranjem i učenjem <3
    Slike su ti savršene, ogladnila sam hehe

    http://doroty4.blogspot.hr/2016/10/moje-omiljene-serije.html

    ОдговориИзбриши
  3. Okej, ovo će možda biti čudno - ali ja nevolim vikend... Razlog za to je što imam toliko 'slobodnog' vremena i onda se zanesem i uopšte ne učim ili slično, i onda se osećam krivom zbog toga... Dobro, to je uglavnom slučaj nedeljom, jer je ona rezervisana za učenje, dok se subotom trudim da uživam i da se maksimalno opustim. Sve u svemu, post je fantastičan! :)

    http://introverted-dreamer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uopšte nije čudno to što ga ne voliš, postoje razni ljudi sa raznim razmisljanjima i stavovima što je u stvari sjajno 😊❤

      Избриши
  4. Fantastičan post draga! Živim za vikend i malo vremena za blog... nekako obožavam vikend i pisati postove jer me to nekako popunjava :) Inače, savršene fotke *-*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post: This is my life

    ОдговориИзбриши
  5. Super slike, ogladnjela sam gledajuć! :D

    http://beautyakworld.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Uh, ja sam osoba koja živi za vikende ili bolje reći samo subotu, jer tada znam da mogu da se malo prepustim spontanosti pošto mi nedelja čuva leđa.☺ Uglavnom je provodim spremajući po stanu (imam opsesiju da sve bude savršeno čisto), na Bloggeru i uz knjige. Kolač mi izgleda saaaavršeno! ♥♥

    ОдговориИзбриши
  7. super post anastasijice zamolio bih te da pogledas mejl koji sam ti poslao

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan post, kao i fotografije, imas follow od mene. :*
    http://majalivinglife.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan post. Btw, moram oihvaliti kolac koji izgkeda pretumblr i preukusno, zaista. Tvoje fotografije su zaista divne, odlicno si nam docarala toplu atmosferu kafica u kome se nalazis. Pravi jesenji uzirak i oredah od skole! :D
    "Teen Queen"

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Ana na ovakvom komentaru, drago mi je da ti se slike dopadaju... :) <3

      Избриши