Странице

Life Hacks For Sick Days


Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Sada je, ponovo, krenula neka epidemija virusa i zaraza. Gde god da se okrenem vidim ljude koji šmrkću i kašlju...ali moram priznati da sam među tim ljudima i ja. Virus kao virus, donosi pojave malaksalosti, brzog umora, kašlja, bola u grlu i punog nosa. Sve u svemu veoma neprijatne pojave. Plus, ja inače imam problema oko alergijske astme tako da mi je disanje pomalo otežano, ali ništa što par udaha pumpice i vežbica ne mogu rešiti :). Pitanje je kako najlakše i najdelotvornije preležati virus ili prehladu? Zato sam tu ja da vama i meni olakšam periode virusa. 

1. Udobna odeća...
Smatram da tokom dana kada ste bolesni, ma koliko sebi izgledali lepo u farmericama i uskim majicama, ne bi trebalo da nosite neudobnu odeću. Pošto ćete od 24 časa najmanje u kući provesti 22 treba da vam bude udobno i konforno. Predlažem neke pižamice ili duks i trenerku, jer ćete se u tome, sigurna sam, osećati najlepše.  

2. Topla pića...
Da, nema ničeg boljeg od nekog toplog čaja i ćebeta. Nema veze koje ćete toplo piće popiti, nije bitno da li će to biti čaj, kafa ili možda čak "Coldrex". Čak i supa može biti od velike pomoći. Ali je najvažnije da vas ugreje i "otpuši" vam nos :).


     
3. Maramice, Quixx i još po neki lekići...
Pa meni je jedna od najgorih stvari u toku prehlade /virusa curenje nosa. Znači, nadam se da nisam jedina koja dnevno izbaci 2l tečnosti iz nosa. Često mi se zapušuje i non-stop šmrkćem. Stvari koje su me spasile što se tiče curenja nosa su maramace (mislim ono, svi ih koristite) i Guixx. E sada, Guixx je verovali ili ne okeanska voda. Da. Okeanska voda je najzdraviji preparat koji možete koristiti kod curenja nosa. Inače, pre sam koristila Operil ali sam primetila da mi i nije puno bolje od njega. Čula sam, takođe, da on sužava krvne sudove u sluzokoži i samim tim nije pogodan za probleme koje imam ja. Tako da mogu reći da mi je Quixx spasio život u ovih nedelju dana. Zatim, kašljanje mi je veoma dosadilo tako da sada pijem sirup za iskašljavanje Herbiko. Najviše mi se sviđa sa Jagorčevinom ali i Herbiko sa medom može da posluži :D.
Ni bol u glavi i desnima me nije zaobišao tako da sam pre spavanje najčešće pila Febricet. A što se astme tiče, kao i uvek, uzimam po dva udaha 3X dnevno pumpice Berodual. Nemojte ni jednu od ovih lekova konzumirati na svoju ruku, to jest' bez dozvole roditelja i lekara. Meni ovi lekići i preparati pomažu i prijaju mi, ali to ne znači da će prijati i vama.              

                           

4. "Skratite" vreme...         
Nažalsot smo, kada smo bolesni, prikovani za krevet. Nigde ne idemo i najčešće smo u jednom položaju. Ima raznih ideja za skraćivanje vremena koje je provedeno u krevetu pod pokrivačem , a ja ću vam navesti omiljene.
1.) Gledanje serija, filmova i crtaća.
Jaoo, ja obožavam serije i filmove i sa zadovoljstvom  ih pratim. Trenutno pratim seriju "Teen Wolf" i stigla sam do 15 epizode 3 sezone, Ja sam serijom naprosto oduševljena. Oduvek mi je vuk bio omiljena životinja a vukodlaci su počeli da me zanimaju kada je krenuo film "Sumrak saga". Volim sve glumce i zaista su stvarno obavili super posao.





A što se tiče filmova bilo je nekih filmova za koje sam tako, tek ponekad čula. Od ovih "ne tako popularnih" filmova sam odgledala: "Pod budnim okom", "Još uvek Alis" (koji me je, iskreno, više dirnuo od "Krive su zvezde". Odavezno ga pogledajte!), " Kod sudbine", " Onjegin", "Rat svetova"... Ako ćemo iskreno, više su mi se dopali svi ovi filmovi od ovih "novijih filmova". Film ne mora da bude nov da bi bio divan.



Od crtaća sam gledala samo jedan a to je "Izvrnuto obrnuto" i taj crtać sam gledala čak 3 puta i stvarno je divan 
    

2.) Čitanje knjiga.
Tu imate veoma raznovrstan asortiman. Od krimanilistike, do ljubavnih, naučno-fantastičnih i tako dalje. Ja trenuitno čitam drugi deo knjige "Maja Foks", a utiske o prvoj i dugoj knjizi ću vam uskoro objaviti.
3.) Internet.
Sada imate više vremena za obilaženje društveni mreža. Vidite postove i snimke koje niste uspeli da na vreme pročitate i odgledate, slikajte savršene slike za instagram. Takođe imate još puno uslova, tako da telefone u ruke :).

 I to je to za ovaj post, mi se vidimo u sledećem...
I da, da li vam se dopada novi izgled bloga? :)

Instagarm: moderna_streberka
Youtube: Anastasija M.



1 коментар: