Странице

Samopouzdanje



O samopouzdanju sam rešila da pišem i da se njime "pozabavim" kada sam jednom, pre par godina, shvatila da nisam baš zadovoljna sobom i da radim neke stvari koje drugi (najčešće društvo) očekuje od mene. Jednostavno to nisam bila JA! 
U razgovoru sa roditeljima sam shvatila da mi samopouzdanje baš i nije jača strana, i rešila sam da poradim na tome.

Ljudi svoje postupke stalno procenjuju - šta su uradili, šta rade ili kako bi nešto uradili. Ako stalno radimo nešto što ne želimo ili se ponašamo kako drugi hoće i to očekuju od nas, naše samopouzdanje je nisko. Onda smo tužne, nezadovoljne i depresivne osobe.
Izvor: www.opušteno.rs

Medjutim, dobra vest je da se samopouzdanje može izgraditi. Donesemo čvrstu odluku o tome i menjamo ono što nas ne zadovoljava.Nije baš lak proces ( iz iskustva :) ) ali je delotvoran. Upoznajmo sebe, brinimo o sebi i našim potrebama, mislimo pozitivno i uspeh je zagarantovan!

U mom slučaju i celom procesu izgubila sam neke osobe, ali sam shvatila da i nisu trebale da budu u mojoj blizini kada im nisam trbala ja, takva kakva sam, nego samo korist koju imaju od mene. Naučila sam da kažem NE!!! I zamislite, više se smejem i sigurnija sam u sebe. Uživam sa ljudima koju su mi bliski i koji me razumeju.

Volela bih da čujem i vaše komentare i iskustva na ovu temu.
Pucajte od samopouzdanja!

Do sledećeg posta :)

6 коментара:

  1. Odlican post..Ranije sam imala problema sa samopouzdanjem,ali mislim da sam to prevazisla.Ponekad jesam nezadovoljna sobom,ali mislim da svi imamo takve dane :D
    Od sad pocinjem da pratim tvoj blog,odlicna si!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na komentaru :)
      Naravno da svi imamo takve dane, i ja ih imam i svakodnevno se susrecem sa njima. Ali, bitno je da ih prepoznamo i sve ucinimo da ih prevazidjemo.
      Veliki pozdrav za tebe :D

      Избриши
  2. Suoer post! Bas mi se svidja! Mislim da generakno tinejzerke imaju manjak samopouzdanja. Kod nekih se to vremepenom izdragi, ali kod nekih ostane. A najgore je kada neko ne veruje u sebe... :)
    Noi blog, poseti ako zelis i uclani ako ti se svidi. :) ------>> http://blogteenqueen.blogspot.rs/
    Mozemo se jedna drugoh uclaniti, jer se meni JAKO dopada kako si napisala ovaj post, a verujem da ce ih biti jos, takodje odlicno naoisanih! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam se prijavila na tvoj blog i stvarno je super. Takođe su ti postovi kvalitetni, što je po meni najvažnije. Za početak se odličo držiš <3
      Predlažem ti da samo tako nastaiš i budeš istrajna u pisanju bloga. Bila bi mi čast da se takva osoba kao što si ti prijavi na moj blog <3

      Избриши