Странице

DIY - kasica za novac...

Zdravo pametni svete, vaša štreberka ovde!
Pre nekog vremena sam napisala post Spring is coming u kome sam rekla da sam odlučila da napravim neke promene. Jedna od promena koju planiram da uvedem je štednja novca. Mislila sam, da ako bih ukrasila moju kasicu (koja je, verovali ili ne, bila obična konzerva od Ness kafe) mogla bolje i uspešnije da uštedim. Moja mama se oko pre godinu dana bavila "Dekupažom" tako da joj je ostalo ponešto od opreme. Tako da sam odlučila da svoju konzervu ukrasim Dekupažom. Pa počnimo!

Stvari koje su vam potrebne:
- Konzerva.
- Salvete.
- Lepak.
- Bela farba.
- Sunđerćić.
- Četkice.
- Lak.
- Stare novine.
- Makaze.
- Papir (može i ne mora)
- Nalepnice (može i ne mora)
- Bojice (može i ne mora)
- Fen (može i ne mora)


Korak 1: Kao prvo obavezno pripremite vašu radnu površinu. Raščistite sto i stavite stare novine na njega da ga ne biste umazali. Uzmite belu farbu stavite je u posudicu, umočite sunđerćić i krenete da utapkavate boju u konzervu. Ako želite da ubrzate proces slobodno je osušite fenom. Boju utapkavate 2X. Za vreme  dok se boja suši uzmete poklopac i isečite otvor na sredini da bi ste kroz njega ubacivali novac. 



Korak 2: Zatim uzmite salvete (ja sam ove kupila u Dm-u), odvojite slojeve i sačuvajte taj poslednji sloj. Uzmete lepak, malo ga rastvorite i namažite ga na konzervu. Posle toga taj poslednji sloj polako stavite na lepak uz pomoć četkice. Izravnajte površine i uzmite fen i osušite konzervu.



Korak 3: Ovo je i završni korak. Uzmite nalepnice i zalepite kako god želite. Ja sam iz zalepila u neku zamišljenu liniju. Uzela sam papir, nacrtala srca, obojila ih, isekla i zalepila na vrhu konzerve. Kada to završite uzmite konzervu (naravno bez poklopca) i namažite lak tankim slojem. Morate da pazite ruke jer se lak jaaaako teško skida... I kada završite sa svim tim videćete da će vaša kasica biti SAVRŠENA.




I to je to za ovaj post, nadam se da vam se dopao...a mi 
se vidimo u sledećem! 

24 коментара:

  1. Odličan post. Ja mislim da ovo ipak neću probati jer se ne snalazim baš najbolje sa diy projektima. Ali ovo je baš super ideja za one koji umeju da koriste materijal :)

    katieslittlecorner.blogspot.com - novi post

    ОдговориИзбриши
  2. Pre dve godine, mislim, išla sam na dekupaž radionice i mnogo su mi se dopale. Želela sam da se isprobam u tome i kod kuće, samo jedni problem je bio što nisam znala koju farbu i koji lepak da koristim. Za lepak vidim da je za drvo, a da li je i farba neka poslebna? Post je super odrađen, kao i fotkice.☺ :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno Višnja... <3
      Da, u pravu si, to jeste lepak za drvo, on je najbolji za rađenje ovakve radionice. Nije uopšte bitno kakva je farba, možeš da koristiš koju hoćeš...mi smo uzeli ovu jer smo čuli mnogo lepih kritika za nju. <333 :*

      Избриши
  3. Aaa, rezultat ti je divan! Baš lijepo izgleda i mislim da ne treba previše novca, a zabava je zajamčena. Meni ovo ne treba, jer imam jednu kasicu koja mi se jako sviđa, ali možda nekada i posluži. :)

    Annie's secret

    ОдговориИзбриши
  4. Ovaj DIY mi se jako dopada. :) ❤
    Vrlo originalno. ❤ Pokušaću da napravim kasicu, mada sumnjam da će biti i upola lepa kao tvoja. *---* ❤❤❤ Presladka je. ❤❤❤
    <333333333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
  5. Veoma kreativna ideja I kasica izgleda bap lijepo.Na mo blogu je post povodom 1.aprila ,pa ga možeš pročitati:)


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши
  6. Odlican post! :) Lepo si to pokazala
    Ako zelis postani clan mog bloga i javi se da uzvratim<3
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  7. super post! ako zelis follow-follow napisi na moj zadnji post

    http://anastazijaiemma.blogspot.hr/2016/04/essence-korektor-recenzija.html

    ОдговориИзбриши
  8. Odlican post,bas mi se svida DIY,preodlican je i vrlo si kreativna :)
    Takoder slike su odlicno ispale i na svakoj je predoceno sto radis tako da i bez citanja svatko moze shvatiti kako si napravila to.
    Novi outfit post--> beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  9. Zapratila sam i ja tebe :*
    beautyshapes3.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  10. Super post!! Ako zelis da se zapratimo javi. Bila bi jako srecna da komm na mom blog

    ОдговориИзбриши
  11. Hvala ti,ali mozes li mi reci naziv aplikacije sto smo pricale na blogu <3<3

    ОдговориИзбриши