Странице

Spring is coming...

Zdravo pametni svete vaša štreberka ovde!
I kao što već znate proleće nam dolazi 21. marta što znači za samo dva dana! Dobila sam inspraciju za ovaj post na času istorije ( da dobro ste pročitali ). U našoj knjizi postoji lekcija pod nazivom "Buđenje naroda". Na sred časa mi je sinula ideja, tako da sam odmah izvadila blokčić i napisala svoju ideju.


Pa, pošto su ljudi iz Nemačke, Italije i Austrije shvatili da njihov život ima nekoliko nedostataka, odlučili su da se bore za svoja prava. Uneli su nekoliko promena u svoju državu što je još više dovelo do jačanja države i samog naroda u njoj. Tako da, odlučih da i ja napravim promene koje će moj život učiniti uspešnijim i ispunjenijim. Pa, počnimo!

1. Pisanje dnevika!
Ja sam se potpuno raznežila kada sam u poslednjih par dana 
čitala moje dnevnike. Čitala sam i smejala se, plakala i čudila mojim tadašnjim izjavama. Bila sam dete koje je sve pisalo na papir. Smejala sam se mojim postupcima. Postupala sam naivno i bez razmišljanja, ali sam  i tada bila veoma srećna. Plakala sam kada sam čitala svaki red koji sam pisala o udesu i lošim stvarima. Dnevik je jedna stvar koja je vredna pisanja, u koju treba uložiti truda jer kada budeš čitao sve to, setićeš se kroz koje si stvari prolazio kao manji i koje bezbrižne stvari su te usrećivale. Planiram da pišem dnevnik o mojim osećanjima i dnevnik o mojim putovanjima. Šta vi mislite? Pišete li vi dnevnike?

Moj prvi dnevnik... <3

2. Putovanja!
To je ono što me veoma usrećuje. Nema veze ako putujem van granica države ili opštine važno mi je da uživam gledajuću prelepo mesto koje je predamnom. Mnogo se radujem svim vrstama putovanja i obilaženja svih znamenitosti tog mesta. Jedva čekam da idem na ekskurziju koja se održava 13. maja. Obilazimo sve znamenitosti Sremskih Karlovaca i Novog Sada. U Novom Sadu sam i bila nekoliko puta, ali nikad nisam bila u Sremskim Karlovcima, tako da jedva čekam da vidim njihovu čuvenu gimnaziju... :) 



3. Sakupljanje novca!
Da, uvek, ali uvek, čim sakupim neku određenu količinu novca ja je potrošim na neku budalaštinu u obliku hrane. Odlučila sam da promenim tu lošu naviku iz korena. Sakupljam dinarčiće koji se uvek nađu po kući, kada idem u nabavku sa roditreljima uvek ostane sitan kusur koji ja na kraju pokupim. Za sada sam veoma zadovoljna dosadašnjim uspehom, težimo ka velikoj sumi novca pa ćemo da idimo šta ćemo sa njom :)


4. Zdrava ishrana!
Kao što i sami znate ja sam ove godine ( u februaru ) krenula na hrono ishranu. Ja vam stvarno preporučujem tu isranu. U tom postu sam dobila mnogo kritika da ne idem na dijete, da su loše po nas... itd, itd. Hrono ishrana nije ni približna dijeti. Ona nam pomaže da se suočimo sa problemima tipa: glaobolja, vrtoglavica, problemi sa stomakom. A usput ako imate koje kilo viška veoma ćete lako skinuti. Ja sam pre ove ishrane imala velikih problema sa glavoboljom i lošim držanjem, a i tih par kila viška... Tih nekoliko kilograma sam mogla da skinem kako god poželim. Nije ih mnogo, tako da to i ne bi bio veliki problem. Ali sam ja težila ka zdravoj i uravnoteženoj ishrani koja me je promenila iz korena. Te' fizički te' psihički.
Tog dana kad sam otišla tamo sve je krenulo na bolje tako da ne odustajem od toga. Jedan od ciljeva proleća će biti bavljenje većom fizičkom aktivnošću i nastavak zdrave ishrane.


To su te neke osnovne stvari koje ja želim da uradim a i vama ih preporučujem. Za sledeći ili "onaj tamo" post očekujrte DIY za proleće... a mi se vidimo u sledećem postu.

14 коментара:

  1. Mnogo mi se dopada način na koji razmišljaš! Meni su dnevnici mnogo dobra stvar, ali ja to radim na malo drugačiji način.. Umesto pisanja snimam glas i u taj snimak na kraju dana, nedelje, ponekad i meseca uvek mi se uvuče neka osoba koja doda svoj komentar i mnogo mi je drago da tako nešto poslušam posle određenog vremena.☺ Iako i pisanje ima svoje čari, naravno. Takođe obožavam da putujem i radujem se gde god da odem. Dolaziš u moj grad na ekskurziju, a verujem da će ti se i Karlovci dopasti.♥ A zdrava ishrana ti je mnogo dobra odluka, razmišljla sam da i ja odem u savetovalište za hrono ishranu, ali videćemo šta će biti od toga.☺ Mnogo dobar post!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ha, ideja za snjimanje glasa je super, nije mi to palo na pamet ☺ ♥
      Nisam znala da živiš u Novom Sadu...baš mi je drago što idem na ekskurziju tamo...
      Za hrono isranu i njiove zaposlene imam sve najlepše utiske tako da je toplo preporučujem...ali ti vidi šta ćeš. ♥ ♥ ♥

      Избриши
  2. Odličan post draga!! :)
    Vesna - Home Chic Club
    http://vesna-kreativnostidrugesitnice.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  3. Odlična ideja za post! :) 💜
    Ja sam svoj prvi dnevnik pisala već sa 8 godina, da, jedva sam znala da pišem... :D I sada jedva mogu da pročitam te škrabotine, ali sam skoro pregledala stare dnevnike, takođe se smejala i plakala.. Mislim da ću ponovo početi da ih pišem, do sada ih je 7,videćemo. :D Uslikaj nam par fotografija sa ekskurzije. ;) Odlična ideja sa sakupljanjem novca, ja sam prirodni štediša pa sam jednom novčićima sakupila oko osamsto din, hah.. 😂😂👌 Jedva čekam prolećni DIY. 💜 Treba da te obavestim za nominaciju za The Liebster Award (pravila nalažu 😂), ali znam da već znaš, morala sam jer piše u pravilima,heh.. :D 💜
    <3333333333333333333333333333

    eslyisworldview.blogspot.rs

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. O da, o škrabotinama koje smo pisali kao mali nemam komentar :D
      Fotografije i utiske sa ekskurzije ću sigurno i slikati i napisati...ali ima još vremena do 13 maja tako da ću se načekati tog događaja xD
      Naravno da znam da sam nominovana za tag najverovatnije ću ga danas ili sutra objaiti.... <3333333333333333333333

      Избриши
  4. Ja takođe idem na eksurziju u Novi Sad i Sremske Karlovce volela bih da te upoznam ☺!

    ОдговориИзбриши
  5. Odlican post! :) Jos nisam vidjala ovako nesto,ako zelis pogledaj moj blog i postani clan,Javi se da uzvratim <3
    http://happinessalwaysbringsbeauty.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  6. Predivan post!Prijavi se na darivanje:


    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/-----> INTERNACIONALNI GIVEAWAY

    ОдговориИзбриши
  7. Pisanje dnevnika je jedna veoma lepa stvar. Svako bi trebalo tome da se posveti i zabelezi stvari koje ce kasnije biti vredne uspomene. x.


    The Fashion Spell

    ОдговориИзбриши